Пребарување

Внесете клучен збор

 

 
МЕНАЏЕР ЗА КЛУЧНИ КУПУВАЧИ
  21.09.2012
МЕНАЏЕР ЗА КЛУЧНИ КУПУВАЧИ

 

ПАКОМ КОМПАНИ, дел од М САН Група, е водечки овластен дистрибутер на ИТ опрема и потрошувачка електроника на пазарот во Македонија. Како резултат на зголемен обем на работа го огласуваме следното работно место

МЕНАЏЕР ЗА КЛУЧНИ КYУПУВАЧИ

Главни задолженија
 • Креирање и имплементација на месечни, квартални и годишни продажни планови;
 • Преговори и реализација на договори;
 • Посета на клучните купувачи и нивно анимирање и информирање;
 • Раководење и реализирање на процесот на наплата;
 • Анализа на пазарот и конкуренцијата;
 • Изработка на неделни, месечни и годишни извештаи и
 • Соработка со Секторите набавка и логистика.
Барани квалификации
 • ССП/Универзитетска диплома ќе се смета за предност;
 • Без искуство/искуството  во ИТ или FMCG ќе се смета за предност;
 • Високо развиени вештини на продажба, комуникација и преговарање;
 • Напредно познавање на англиски јазик и деловни апликации и
 • Развиена способност за аналитичко размислување и справување со проблемски ситуации.


Сите заинтересирани кандидати можат да ни ја достават својата биографија на vrabotuvanje@pakom.com.mk  најдоцна до 05.10.2012.
Само канидидатите кои го исполнуваат горенаведените услови ќе бидат контактирани.
Дискрецијата на сите апликации е загарантирана.


Станете партнер!