Пребарување

Внесете клучен збор

 

 


Toshiba, светскиот лидер во високата технологија, е производител на електрични и електронски производи, што опфаќа:

 

 

 • Опрема и системи за информации и комуникации - персонални компјутери и други компјутерски системи, мемориски уреди, телекомуникациска опрема, системи за автоматизација, медицинска електронска опрема, производи во врска со вселената, итн.
 • Електронски компоненти & материјали - полупроводници, електронски цевки, оптоелектронски уреди, LCD екрани, батерии, печатени плочки, итн.
 • Електронергетски системи & индустриска опрема - уреди за индустријата, електрани, опрема за транспорт, лифтови&ескалатори итн.
 • Потрошувачки производи - видео и дигитални домашни уреди, уреди за домаќинство, итн.
  Компанијата има горда традиција на постигнување успеси. Во повеќе од 130 години работа, Toshiba има забележано бројни иновации и направи многу значајни продонеси за технологијата и општеството. Денес компанијата е десетти најголем интегриран производител во светот на електрична и електронска опрема, има повеќе од 190,708 вработени низ целиот свет, и годишна нето продажба повеќе од 60 милијарди долари на вкупна основа.

  Некои факти за Toshiba:

  Индустрија: Електрични и електронски производи
  2006 нето продажба: 60 милијарди долари (31 март, 2007)
  Број на вработени: 190,708 ( 31 март, 2007)
  Седиште: Токио, Јапонија
  Повеќе информации на: www.toshiba.co.jp/worldwide/

Паком

E pluribus unum.
               Од многуте едно.

Станете партнер!