Пребарување

Внесете клучен збор

 

 

HP

HP

Паком Компани е авторизиран дистрибутер на асортиманот на Hewlett-Packard за Република Македонија уште од 1996 година.

HP е еден од најголемите производители на хардверска опрема во светот и е предводник во поставувањето на стандарди за производство, дистрибуција и продажба на хардверски компоненти.

Bill Hewlett и Dave Packard, пријатели од Универзитетот Standford, во 1939 година ја основале HP во Palo Alto, во американската држава Калифорнија, каде и ден денес се наоѓа седиштето на компанијата. Нивниот прв производ бил аудио осцилатор, а нивниот прв купувач бил познат како Walt Disney Studios.

Денес, HP годишно вложува 4 милијарди долари во истражување и развој што резултира со поплава од нови производи, решенија и нови технологии, а се со цел да се пружи подобра услуга и производи на купувачите.
Со припојувањето на Compaq Computer Corporation кон HP, компанијата стана исклучително моќна, создавајќи тим од 140 илјади вработени во 178 земји ширум светот. Заедничкиот приход минатата година изнесуваше 72 милијарди долари.    

Некои факти за HP:  

 • светски лидер во производство на сите видови печатачи 
 • светски лидер во испораката на сервериHP
 • светски лидер во системите за снимање на податоци
 • светски лидер на софтвер наменет за управување со мрежни системи
 • светски лидер во производство на преносни компјутери
 • светски лидер во делот на рачните компјутери
 • број 2 во светот при испорака на PC-ја 
 • број 2 во светот на приход од персонални компјутери
 • број 2 во светот на подрачјето на ИТ услугите

Производи од реномираниот производител на компјутери и периферна компјутерска опрема Hewlett Packard.

 • HP suppiesDesktops & Workstations
 • Notebooks & Tablet PCs
 • Handheld Devices
 • Monitors & Projectors
 • Printing & Multifunctions
 • Fax, Copiers & Scanners
 • Digital Photography
 • Storage
 • Servers
 • Networking

 


 • Повеќе информации на: www.hp.com

 

Паком

E pluribus unum.
               Од многуте едно.

Станете партнер!