Пребарување

Внесете клучен збор

 

 

BenQ

BenQBenQ е глобална корпорација со производствени, логистички и развојни центри сместени на сите континенти, од Кина, преку Европа до Силиконската долина со центар на Тајван. Во 2005 година компанијата имала промет од 12,5 милијарди долари, со повеќе од 65,000 вработени. Компанијата поседува повеќе од 6 000 патенти.

Компанијата произведува IT hardver, мобилни телефони и потрошувачка електроника. BenQ проекторите во 2006 година освоија преку 50% од пазарот во Хрватска, 30% во Македонија, а во Европа се на прво место по продажба на истите. Корпорацијата BenQ е сопственик на AU Optronicsa, еден од трите најголеми, а по величина исти производители на LCD панели во светот.

 


Повеќе информации на: www.benq.com

 

Паком

E pluribus unum.
               Од многуте едно.

Станете партнер!