Пребарување

Внесете клучен збор

 

 

ASUS

ASUSМ Сан Група чија членка е и Паком Компани, е овластен дистрибутер на производната програма на ASUS за Република Хрватска од 1998 година.  

ASUS е реномиран свтски производител на матични плочи и други хардверски компоненти, сервери и десктоп компјутери.
ASUStek во 1993 година го основал Jonney Shih, откако го напуштил местото на прв инженер во тогаш водечката тајванкса информатичка компанија Acer Inc. и се впуштил во авантура наречена ASUStek. Во Acer, Shih ја сфатил важноста за постојан квалитет па таа своја филозофија ја пренел и во новооснованата компанија.
Седиштето на компанијата е во Taipei на Taiwan, а производствените капацитети во Taipeiu, Luchuu, Nankanu, и Kweishanu на Taiwan и во Suzhou во Кина.

Според зборовите на Shih победничката формула на Asus гласи:
Marketing (квалитет * брзина * иновација * услуга) / трошоци

За илустрација на моќта ќе го изнесеме податокот дека во 2002 година Asus продал преку 17 милиони матични плочи што значи дека секој шести компјутер продаден минатата година во светот во себе има Asus матична плоча.  

Некои податоци за компанијата ASUS:

  • 30 000 вработени ширум светот
  • минатогодишен приход од 3,3 милијарди долари
  • пораст на приходот во однос на минатата година од 30% 
  • читателите на Tom's hardware guide го прогасија Asus за најобар производител на матични плочи 
  • само во 2002 година Asus освои 562 престижни награди
  • месечен капацитет на производство од 2 милиони плочи


Повеќе информации на:  www.asus.com

 

Паком

E pluribus unum.
               Од многуте едно.

Станете партнер!